Dermal Anchor i Fokus

Till skillnad från piercing som har ett ingångs- och ett utgångshål sitter dermal anchorsmycket bara i ett hål. Ankaret sitter på insidan och har en liten stav som sticker ut genom huden, oftast med en liten pärla. Fördelen med det här är att du kan sätta ett smycke nästan var som helst på kroppen och att det oftast läker både snabbt och enkelt. Som jämförelse är vår erfarenhet att det läker både snabbare och bättre än en vanlig piercingar.

Du kan byta pärlan på Dermal smycket till många olika färger och former men staven byts inte ut. Om du känner behov av att ta ut din Derman Anchor uppsök då en piercignstudio nära dig och be dom hjälpa. Slit inte ut den, för det skadar vävnaden runt piercingen och kan ge ful ärrvävnad.

Skötsel av Dermal Anchor/Skin Diver.

Till dessa piercingar rekomenderar jag Perfect Aftercare Antiseptic Solution som är speciellt utformad för piercingen.

Så här rengör du din piercing två gånger om dagen:

1. Tvätta händerna noga
2. Skölj noga piercingen och smycket med ljummet vatten så att du mjukar upp och avlägsnar eventuella skorpor och beläggningar.
3. När smycket är fritt från beläggningar tar du ett par droppar av Perfect Aftercare Antiseptic Solution på en tops eller bomullspads och tvättar piercingen och de synliga delarna av smycket.

När du märker att det kommer mindre vit/gul vätska ur piercingen eller om du märker att den blir irriterad så minskar du till en gång per dag. Du får absolut inte tvätta den för ofta.

Ta aldrig ut en infekterad piercing! Infektionen måste gå ner innan smycket tas bort.

Tänk på att under läktiden undvika bad, bastu och andra varma fuktiga miljöer där bakterier trivs.

Var försiktig när du torkar dig efter dusch så att inte handduken fastnar samt när du tar av/på dig en tröja. Var även försiktig när du sminkar dig så du inte får smink i såret.

Läktider:

Dermal Anchor/Skin Diver: : 3-6 veckor beroende på placering

Har du frågor eller är tveksam vid smyckesbyte eller dylikt, tveka inte att ringa eller maila! Inga frågor är dumma. Vänd dig i första hand till den piercer som har utfört piercingen, i andra hand vårdcentralen eller andra piercare.

Välkommen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0