Tips för fina sommarnaglar

Våren är här och handskarna åker av. Vi visar våra händer mer och händerna, precis som våran frisyr, visar en del av våran personlighet. Så oavsett om man väljer korta, långa, färgstarka eller naturella naglar är det viktigt att hålla dem välvårdade. Detta gäller oavsett om du är man eller kvinna.
Här kommer lite tips på hur du kan ta hand om dina naglar utan att det kostar skjortan eller tar allt för lång tid.

1. Använd nagelolja MINST 2 gånger per dag. Den hjälper till att återfukta nageln och göra den starkare och mer flexibel. Det gör också att du får fina och välvårdade nagelband.

2. Fila nageln med pappersfil. INTE glasfil eller metallfil då dessa kan riva sönder dina naglar.

3. Använd en BRA handkräm. Är du fortfarande torr när du testat en handkräm 3v så BYT.

4. Använd acetonfri och oljefri remover. Aceton torkar ut nageln och oljan gör att lösningsmedlet i removern stannar kvar längre i nageln och torkar ut den. Vänta även minst 30min innan du oljar in naglarna efter att du tagit bort nagellack.

5. Bit inte på naglarna. Du får i dig samma bakterier när du biter på naglarna som om du skulle ha slickat på toasitsen på en offentlig toalett. Det ger dessutom ett ovårdat intryck. Vill du ha hjälp att sluta bita så kom in till oss för råd.

6. Använd handskar när du är i starka medel eller om du jobbar mycket i vatten. Starka medel och mycket vatten torkar ut nageln och gör den skör.

7. Vita fläckar på nageln kommer från att du slagit i den, inte från kalciumbrist. Vitaminer, tex B-vitamin kan hjälpa dina naglar men endast om du har vitaminbrist. Är du osäker så fråga din läkare. Det är enkelt att kolla upp en ev vitaminbrist.

Hoppas du lärt dig något nytt och tveka inte att komma förbi oss om du vill ha råd och hjälp med dina naglar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0