Funderar Du på att pierca naveln till sommarn?

Nu börjar sommaren närma sig och fler och fler börjar vara sugna på en navelpiercing. Vill du ha en navelpiercing till sommaren bör du göra den NU, vänta inte för länge. Fukten och värmen gör att piercingen är svårläkt och man har dessutom badförbud i två månader, minst, efter man gjort den. Så, gör den NU eller vänta till hösten så slipper du tråkiga problem och ev fula ärr.
Här kommer lite tips och råd som du ska följa när du gjort en piercing i naveln:

Till denna piercing rekomenderar jag Perfect Aftercare Antiseptic Bodysoap som är speciellt utformad för tatueringar och piercingar på kroppen.

Så här rengör du din piercing två gånger om dagen:

1. Tvätta händerna noga.
2. Skölj noga piercingen och smycket med ljummet vatten så att du mjukar upp och avlägsnar eventuella skorpor och beläggningar.
3. När smycket är fritt från beläggningar tar du ett par droppar av Perfect Aftercare Antiseptic Bodysoap i handen och arbetar upp ettt lödder. Tvätta piercingen och de synliga delarna av smycket.
4. Rör sedan försiktigt smycket så att den del av smycket som sitter inuti piercingen kommer ut så att den också kan tvättas. Slit inte om smycket sitter fast utan låt det då vara. Detta för att unvika att du sliter sönder en sårskorpa.
6. Var noga med att skölja bort all tvål.

När du märker att det kommer mindre vit/gul vätska ur piercingen eller om du märker att den blir irriterad så minskar du till en gång per dag. Du får absolut inte tvätta den för ofta.

Ta aldrig ut en infekterad piercing! Infektionen måste gå ner innan smycket tas bort.

Tänk på att under läktiden undvika bad, bastu och andra varma fuktiga miljöer där bakterier trivs.

Ha helst mjukiskläder på dig under läkningen så att du inte sliter i/trycker på piercingen med kläderna.

Använd gärna en kompress/plåster om du tränar och det finns risk för att någon/något sliter tag eller stöter i den.

Läktider:

Navel – MINST 2-3 månader, ibland längre.

Har du frågor eller är tveksam vid smyckesbyte eller dylikt, tveka inte att ringa eller maila! Inga frågor är dumma. Vänd dig i första hand till den piercer som har utfört piercingen, i andra hand vårdcentralen eller andra piercare.

Välkommen!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0