Samarbete med Fotograf!!

Idag startar vi upp ett samarbete med Malin Lundqvist på M-Photo! Hon har en verksamhet inriktat på porträtt, barn, bröllop samt företag. Ni kan läsa mer och se hennes portfolio på www.m-photo.nu.

För er som kunder innebär samarbetet att ni får 10% på bröllopspaketen hos henne samt 10% på brud-/baluppsättning hos oss! Ring oss eller Malin för mer info: Totallyyou: 0921 - 518 13 / M-Photo: 076- 764 00 24.
(erbjudandet gäller endast på ordinarie priser, vid bokning hos båda samt i mån av tid)



Samarbetet innebär också att vi kommer börja ha modell för en dag då du får en sminkning, håruppsättning/styling samt fotografering för endast 1000:- !!
Mer info om dagar och tider kommer löpande.

Ring, maila eller kom förbi för mer info! :)


Gratis brynplock!!

Ikväll har vi öppet till 21.00 och bjuder på Brynplock hela kvällen!! Vi har också bra erbjudanden på LANZA´s hårprodukter, piercingsmycken samt superbra pincetter!!!

Kom in och fynda!!

Storstädning och solstrålar



Idag kan man inte annat än avundas alla som får springa ute på stan. Det är underbar sol ute och inne i studion är det allmänt lugnt. Bodenfolket håller sig mest troligt utomhus eller gör som vi på studion, jobbar! Gah om man bara kunde införa en lag som säger att man inte får jobba under soliga dagar B-)

På studion idag storstädas inför tjejkvällen. Ebba våran praoelev från Fria Emilia har varit hos oss sen i tisdags och hon är TOPPENDUKTIG tycker vi. Imorgon ska hon göra design på en av våra stammiskunder. Hon är ruskigt duktig så ni kommer få se på fina bilder från det. :-)

Ladda för ikväll och varmt välkomna Boden!

Kvällsöppet på stan!!

Hoppas alla har haft en superbra Påsk med god mat, massor med godis och underbart väder!
Här på studion har vi varit lediga och laddat upp batterierna så nu är vi överlyckliga över att få köra igång igen med full fart!

Imorgon är det kvällsöppet på stan till kl 21.00 och vi hakar givetvis på! Vi har laddat upp med massor av roliga produkter, generösa erbjudanden och sen kör vi självklart Drop In i mån av tid!

Vi vill också påminna om att boka tid hos våran tatuerare, Simon, som kör igång för fullt på måndag! Han har just nu EN ledig tid nästa vecka så skynda och boka!






Grattis Emma!!

Nu har vi dragit en vinnare av valfri behandling och det blev Emma!!
Här kan ni läsa hennes blogg: http://pashty.blogg.se/2011/april/tavling.html

Du är välkommen in i veckan för att boka tid!

Full ös ...

Denna vecka har varit kort men intensiv. Vi har haft full rulle med att göra naglar, slingor, färga hår, klippa, pierca, böja fransar och idag blir det lite hårförlängning, ögonfransförlängning och mer naglar :)
Vi har påbörjat ytterligare ett samarbete som vi kommer berätta mer om lite längre fram då alla detaljer är klara :) Det är kul att det händer så sjukt mycket här just nu!!

Eftersom veckan varit så intensiv har vi tyvärr inte hunnit lägga upp så mycket bilder som vi velat men ska förhoppningsvis få upp dem till veckan *lovar att försöka*


Sen har vi inte heller hunnit få upp alla tips på påskägg men här kommer iallafall ett till:

Ge bort en SPA-upplevelse! Antingen en helkväll hemma med doftljus, bad, massage, ansiktsmask, hårinpackning och massor med MYS eller en upplevelse på ett SPA eller en salong. Varför inte en ansiktsbehandling med svenska ekologiska produkter, SPA-pedikyr eller en behandling för skadat hår som ikluderar huvudmassage hos oss, eller en floating eller ett detoxfotbad hos Lugn&Ro, eller en hot stone massage eller ett kurbad hos Vilostunden.
Det finns ett brett utbud på behandlingar i våran underbara stad så googla och välj och vraka!

Det viktigaste av allt i påsk, kör försiktigt om ni ska upp till fjällen eller hälsa på släkt och vänner! Ta hand om varandra och må gott! Ut i solen och njut för fulla muggar för det är vi värda allihopa!

I eftermiddag meddelar vi vem som vunnit tävlingen här på bloggen så glöm inte att kika in då också!!


Renlighet är ett måste.

Att jobba med piercing och tatuering handlar inte bara om att göra ett snyggt jobb, det handlar även om en ren miljö och rena verktyg. Och det är vi väldigt mån om. Vi kör verktygen genom ultraljudstvätt för att få bort all smuts, ner i påsar, sen igenom autoklaven för att sterilisera allt! Vi har 3 olika ultraljudstvättar, en för tänger, en för nya smycken och en för tatuerings grejer. Vi använder oss aldrig av samma nål 2gånger!
I Piercing rummet spritas britsen av efter varje kund, hyllor och skåp torkas med sprit och handfatet spritas varje dag, alla använda nålar hamnar i en speciell stål bruk som steriliseras och fraktas iväg så fort den är full. I tatuerings rummet spritas bord och hyllor, vi har plast runt sladdar och maskiner och använder engångs koppar för att ha färg i, efter en tatuering slängs dom använda nålarna ner i en speciell stål burk som fraktas iväg så fort den är full.
Vi gör regelbundna sporprovs tester för att se till att autoklaven alltid är i bästa skick. Det skickas till labbet på sunderbyn en gång i månaden där de genomgår en rad av tester för att sedan kunna godkänna att våra verktyg blir sterila.
Ultraljuds tvättarna spritas lika regelbundet dom också, även bänken som allt står på. 

Piercing:
Vi spritar händerna.
Tar på oss ett par handskar.
Plockar fram grejerna som ska användas.
Slänger handskarna.
Tar på oss nya handskar.
Tvättar och markerar ut vart på kroppen piercingen ska sitta.
Slänger handskarna.
Tar på oss nya handskar.
Piercar.
slänger handskarna.
Tar på oss nya handskar.
Plåstrar. 

Tatuering:
Vi spritar händerna.
Tar på oss ett par handskar.
Plockar fram grejerna som ska användas.
slänger handskarna.
Tar på oss nya handskar.
Tvättar av huden och placerar stencilen på kroppen där tatueringen ska sitta.
slänger handskarna.
Tar på oss nya handskar.
Tatuerar.
slänger handskarna.
Tvättar och smörjer.
Plåstrar.
slänger handskarna.

Vi byter alltså handskar minst 3gångern per uppgift. När vi städar i rummen använder vi handskar, när vi steriliserar använder vi handskar och även där byter vi 3 gånger, när vi lägger ner sakerna i ultraljudstvätten, när vi paketerar och stoppar in i autoklaven och när vi plockar ut grejerna.

Vill ni se vårat sterilrum, intyg från kommunen eller sporprover är det bara att komma in och fråga :) Inga frågor är dumma!

Dagens Påskägg!

Dagens påskäggstips från oss är en biokväll! Gör ett eget presentkort som inkluderar ett biobesök, popcorn/valfritt godis, transport både dit och hem. En middag innan är alltid en bonus som du kan lägga till. Det gör att kvällen får en avslappnad start följt av myset i biosalongen. Äter ni ute slipper ni disk och matlagning, men för den med ett extra kort i rockärmen så rekomenderar vi såklart hemmalagat! Recept förslag gillas?!

Dermal Anchor i Fokus

Till skillnad från piercing som har ett ingångs- och ett utgångshål sitter dermal anchorsmycket bara i ett hål. Ankaret sitter på insidan och har en liten stav som sticker ut genom huden, oftast med en liten pärla. Fördelen med det här är att du kan sätta ett smycke nästan var som helst på kroppen och att det oftast läker både snabbt och enkelt. Som jämförelse är vår erfarenhet att det läker både snabbare och bättre än en vanlig piercingar.

Du kan byta pärlan på Dermal smycket till många olika färger och former men staven byts inte ut. Om du känner behov av att ta ut din Derman Anchor uppsök då en piercignstudio nära dig och be dom hjälpa. Slit inte ut den, för det skadar vävnaden runt piercingen och kan ge ful ärrvävnad.

Skötsel av Dermal Anchor/Skin Diver.

Till dessa piercingar rekomenderar jag Perfect Aftercare Antiseptic Solution som är speciellt utformad för piercingen.

Så här rengör du din piercing två gånger om dagen:

1. Tvätta händerna noga
2. Skölj noga piercingen och smycket med ljummet vatten så att du mjukar upp och avlägsnar eventuella skorpor och beläggningar.
3. När smycket är fritt från beläggningar tar du ett par droppar av Perfect Aftercare Antiseptic Solution på en tops eller bomullspads och tvättar piercingen och de synliga delarna av smycket.

När du märker att det kommer mindre vit/gul vätska ur piercingen eller om du märker att den blir irriterad så minskar du till en gång per dag. Du får absolut inte tvätta den för ofta.

Ta aldrig ut en infekterad piercing! Infektionen måste gå ner innan smycket tas bort.

Tänk på att under läktiden undvika bad, bastu och andra varma fuktiga miljöer där bakterier trivs.

Var försiktig när du torkar dig efter dusch så att inte handduken fastnar samt när du tar av/på dig en tröja. Var även försiktig när du sminkar dig så du inte får smink i såret.

Läktider:

Dermal Anchor/Skin Diver: : 3-6 veckor beroende på placering

Har du frågor eller är tveksam vid smyckesbyte eller dylikt, tveka inte att ringa eller maila! Inga frågor är dumma. Vänd dig i första hand till den piercer som har utfört piercingen, i andra hand vårdcentralen eller andra piercare.

Välkommen!


Veckans tävling - vinn valfri behandling!!

Denna vecka kan du som har en egen blogg vinna valfri behandling, värde högst 400:- !!


Det du ska göra är att länka oss på din blogg och lämna en kommentar till detta inlägg där du skriver in adressen till din blogg samt din mailadress, enkelt va?!

Neem Plant Silk Serum

 

Denna otroliga formula innehåller rikligt med ytterst reparerande och naturliga glansförhöjande ingredienser, som ger en fantastisk lyster utan att tynga eller göra håret fett. Extraktet från det legendariska nimträdet har blandats med hyaluronsyra för att ge en sammetsmjuk känsla. Det gör att håret känns silkeslent och glänser av ungdomlig lyster. Neem plant silk serum minskar torktiden på håret med 55%. Används även för att förebygga mjäll och torr hårbotten.

Användning:

* Gnugga en liten mängd mellan handflatorna och fördela jämnt i rent handdukstorkat/fuktigt hår. Föna och styla. Även utmärkt på torrt hår och före användning av plattång.


Vi kör igång med TATUERING 2:a Maj!!

Äntligen är det dags!
2:a Maj kommer Simon Sundström från Kalix hit och kör igång med att tatuera!!

Han är född -90 och har tatuerat i lite mer än 3år.

Minimipriset kommer ligga på 500:- och sen sätter han priset beroende på hur avancerad och stor tatueringen är.

Här nedanför kan ni se lite bilder på det han har hunnit göra och fler bilder finns på hemsidan.


Passa på att boka redan NU!!






Den som väntar på något gott...

... Väntar alltid för länge! Visst var det så? Nu händer det mycket hos oss och imorgon presenterar vi ytterligare en NYHET!! :)
Så missa inte våran blogg, för det är här ni får veta det senaste :)

Bra tips kommer sällan ensam..



Såhär inför påsken har vi nästa vecka en liten påskäggs-kampanj. Vi kommer skriva om våra tips och idéer till vad man kan stoppa i någons påskägg. Vi är såklart intresserade att veta om ni kunder har några toppen tips ni vill dela med er av till oss också :)

Kommentera det ledande inlägget där vi ger er vårat Dagens Påskägg. Skriv in ditt namn och din facebooksida eller blogg så publiserar vi det tips vi också tycker är värt att dela med sig av. Vi publiserar sen ditt tips och namn/facebook/blogg på våran blogg :)

TYs Morgonfräckis!


Dagens lördagsgodis:

En finsk efterrätt du verkligen kan frossa i.

* En burk Kesella naturell 0,1%
* Ca. 2 dl Grädde
* Bär(antingen frysta eller lätt tinade) efter favoritsmak. Hallon/Björnbär rekomenderas.

Vispa grädden fluffig.
Blanda i kesellan.
Ös i de härliga bären och blanda om allt till en vacker sammetsmjuk röra :)


Detta är en helt underbar efterrätt som inte bara släcker ditt sötsug utan även är ett hälsosamt alternativ till stora glasslass fullproppade med socker. Bra fetter och vitaminer från dina favoritbär ger en vitaminkick att gotta sig extra i :)

Det bästa är att bara fantasin sätter gränsen för denna delikata efterrätt. Man kan lyxa till det med att byta ut den  naturella kesellan mot vaniljkesella. Eller mosa i en banan för extra sötma. Hacka i nötter eller varför inte bryta i någon härlig choklad? Mörk eller ljus, ditt val :)

Blir det något över(vilket det inte brukar bli) så går det utmärkt att frysa in och ta ut som en hårdare glassvariant. Toppen tycker vi. Hur enkelt som hellst och perfekt att slänga ihop en lördag som denna.

Lördagsfrossa Boden!

Grattis till en nagelförlängning!!

Då har vi dragit vinnaren av en nagelförlängning!!

GRATTIS Josefin Lundberg som var och klippte sig idag! Vi ringer upp dig och bokar en tid för naglar :)

Sen vill vi påminna om Crazyveckan, finns några enstaka nageltider och några tider för klippning, slingor samt färg kvar så skynda er att boka!! HALVA PRISET hela veckan på allt utom hårförlängning och endast på ordinarie priser :)

Ha en trevlig helg alla, nu hoppas vi på sol så vi får vara ute och njuta!!

Veckan som varit


April, april.. härlig månad nu när man får njuta av plusgrader och skinande sol minst 5 av 7 dagar i veckan :)
Veckan har bjudit på mycket energi och nu är alla tjejer på plats mest hela tiden. Vilket ger betydligt mer flexibla bokningsbara tider för er kunder. Jättekul tycker vi.

Hela nästa vecka kommer vi ha speciella påsk-äggstips. Lite mer än bara ett ägg fyllt med godis är alltid kul att få. Göm ner något extra till dina nära och kära som en liten överraskning. Det kan vara allt från ett nagerlack till ett persentkort. Vi hjälper dig med dina äggfunderingar.

Fortsätt följa oss under dagen när vi utser vinnaren av veckans tävlingt, spännande :)


HALVA PRISET PÅ ALLT!!

Nästa vecka kör vi CRAZYVECKA!! Vi ger HALVA PRISET på alla behandlingar under hela veckan! Så skynda er att boka innan tiderna tar slut.

(erbjudandet gäller på ordinarie priser och ej på hårförlängning)

Nyhet!!


Nu har vi fått in ett helt underbart snabbtorkande överlack! Lacket kommer från Seche Vite och har vunnit en rad med utmärkelser och anses av många vara världens bästa överlack! Det appliceras på vått nagellack och torkar sedan på ett par sekunder!


Lacket har bland annat röstats in i amerikanske InStyle Magazine´s Best Beauty Buys Hall of Fame efter att ha erhållit den mycket prestigefyllda utmärkelsen Best Beauty Buy år 2005, 2006, 2007, 2009 och 2010!!



Veckans nageltips!


Svaga naglar? Här har du en stärkande lösning!

Inm:s Pro Tech-System som är ett naturligt stärkande lack som bygger upp dina svaga naglar.
Är en räddare i nöden om du skulle råka slå bort material på någon av dina naglar eller om du har perioder med extra sköra naglar. Ett lager räcker för att känna en betydligt stärkare nagelkvalité :) Det ger en extra skyddande yta och bygger upp ett stärkande lager om du använder det regelbundet. (snabbtorkande!)

Ett räddande blåbär värt att ha till hands hemma.

Ögonfransförlängning 350:-



Linn har nu kört igång med fransförlängning och erbjuder de 10 första som bokar tid ett riktigt bra pris!! Endast 350:- !! (ord pris 749:-) Så passa på! Först till kvarn gäller.

Topplack på köpet!!

Köp ett nagellack China Glaze och få ett Topplack på köpet!!







Erbjudandet gäller till lördag 16/4-11 Så passa på!

Vill även påminna om tävlingen där du kan vinna en NAGELFÖRLÄNGNING!! Det enda du behöver göra är att klippa dig hos oss så passa på att göra dig lite extra vårfin och få chansen att även få snygga vårnaglar!

Vintertrött hår?

Dagar som denna, när solen skiner och det är varmt ute, känns det som att inget kan gå fel. Livet är på topp! Det är nu vi börjar tina fram och det känns viktigare, än under tex vinter, att känna sig fräsch och fin. Vårkänslorna sprudlar, vi blir nykära och livet leker :)

För att få känna sig sådär extra fin och fräsch finns det några få, enkla och inte speciellt dyra knep. Under vintern blir håret ofta torrt, tråkigt, glanslöst och skört eftersom att vinterluften här uppe är så torr. Då är det viktigt att återfukta.

Använd ett shampoo som är återfuktande, ett bra balsam samt en inpackning. Vi rekomenderar LANZA´s Healing Moisture serie som innehåller shampoo, conditioner, leave-in conditioner samt hair masque. Det bästa med LANZA är också att du får en stämpel för varje 100:- du handlar för och när du har 14 stämplar så får du en GRATIS produkt!

Välkommen in och prata med våran frisör för mer tips och mer personliga råd som passar just ditt hår!


Före - Efter

Före

Efter

Före

Efter

Före

Efter

Före

Efter

Full rulle!

Trots det tråkiga vädret idag har vi humöret på topp! Har haft in flera hårmodeller redan och fler blir det under veckan, bilder på kreationerna kommer i eftermiddag/kväll så håll utkik!! Idag har vi haft in några som varit med och tävlat om nagelförlängningen och vi har fått in fler bokningar under veckan så skynda och boka innan tiderna tar slut!!

Vi har även hunnit med lite naglar idag och snart är det dags för lite spraytan, och självklart mer naglar. Idag sitter vi till kl 20.00 och filar för fullt så kom in och shoppa, kika eller boka tid så du också får bli lite extra vårfin!!

Nästa vecka kommmer att vara Crazyvecka, mer info om det senare, men håll utkik för det är något ni bara inte får missa!!


Funderar Du på att pierca naveln till sommarn?

Nu börjar sommaren närma sig och fler och fler börjar vara sugna på en navelpiercing. Vill du ha en navelpiercing till sommaren bör du göra den NU, vänta inte för länge. Fukten och värmen gör att piercingen är svårläkt och man har dessutom badförbud i två månader, minst, efter man gjort den. Så, gör den NU eller vänta till hösten så slipper du tråkiga problem och ev fula ärr.
Här kommer lite tips och råd som du ska följa när du gjort en piercing i naveln:

Till denna piercing rekomenderar jag Perfect Aftercare Antiseptic Bodysoap som är speciellt utformad för tatueringar och piercingar på kroppen.

Så här rengör du din piercing två gånger om dagen:

1. Tvätta händerna noga.
2. Skölj noga piercingen och smycket med ljummet vatten så att du mjukar upp och avlägsnar eventuella skorpor och beläggningar.
3. När smycket är fritt från beläggningar tar du ett par droppar av Perfect Aftercare Antiseptic Bodysoap i handen och arbetar upp ettt lödder. Tvätta piercingen och de synliga delarna av smycket.
4. Rör sedan försiktigt smycket så att den del av smycket som sitter inuti piercingen kommer ut så att den också kan tvättas. Slit inte om smycket sitter fast utan låt det då vara. Detta för att unvika att du sliter sönder en sårskorpa.
6. Var noga med att skölja bort all tvål.

När du märker att det kommer mindre vit/gul vätska ur piercingen eller om du märker att den blir irriterad så minskar du till en gång per dag. Du får absolut inte tvätta den för ofta.

Ta aldrig ut en infekterad piercing! Infektionen måste gå ner innan smycket tas bort.

Tänk på att under läktiden undvika bad, bastu och andra varma fuktiga miljöer där bakterier trivs.

Ha helst mjukiskläder på dig under läkningen så att du inte sliter i/trycker på piercingen med kläderna.

Använd gärna en kompress/plåster om du tränar och det finns risk för att någon/något sliter tag eller stöter i den.

Läktider:

Navel – MINST 2-3 månader, ibland längre.

Har du frågor eller är tveksam vid smyckesbyte eller dylikt, tveka inte att ringa eller maila! Inga frågor är dumma. Vänd dig i första hand till den piercer som har utfört piercingen, i andra hand vårdcentralen eller andra piercare.

Välkommen!

 


Tävling v 15

Ny vecka och ny tävling!

Priset denna vecka är en NAGELFÖRLÄNGNING!

Såhär gör du för att delta:
1. Boka tid för en klippning, eller kom på Drop In.
2. Skriv ditt namn, nummer samt adress på kvittot och lämna det hos oss.
3. På fredag drar vi ett kvitto med en vinnare.

Tävlingen pågår tisdag 12/4 10.00 - fredag 15/4 18.00 och gäller ej för hårmodellerna.

Lycka till!

Sommarnaglar




Veckans erbjudande - Powder Up Texturizer


119:-/st eller 2st för 199:-

Tävlingen avslutad!


Och vi utsåg inlägget och motiveringen Lena S till vinnaren av en gratis klippning hos oss! Grattis Lena :) Vi kommer kontakta dig och boka in dig hos oss för en klippning. Vi vet att du kommer bli supernöjd.

Vi hade lite svårt att välja mellan två av motiveringarna.. och vi är inte snåla eller omöjliga. Vi valde att belöna en av motiveringarna med ett hederspris. Det går till Annica! Du får komma in och välja en valfri produkt ur vårat frisörsortiment. Så kom in i studion och väl och vraka, här finns produkter att gotta sig i :)

Grattis igen till vinnarna och håll utkik efter nästa veckas tävling redan nu. Fina priser finns att hämta. Trevlig helg Boden!



Pudra för volym

Powder Up Texturizer

*Control 6 av 10

*Volym med stadga

*Naturlig glans

*Dammar ej

*Struktur & Fyllighet

*Färgbevarande

*Fullt UV-Skydd & Värmeskydd 240 grader


Ännu en fenomenal produkt från Lanzans Healing Haircare sortiment. Powder Up Texturizer.
Denna lilla goding kräver inte mycket tid eller kunskap för att ge ett nyfönat/tuperat resultat av håret.

Det enda du behöver göra är att pudra en liten mängd där du önskar volym och stadga i håret. Eller så tar du lite puder i handen och drar det genom fuktigt hår. Styla efter dina önskemål och var inte rädd för att leka lite extra. Ditt hår kommer tacka dig! Inget slitage från tupering eller fönvärme. Som guld för håret, i puderform :)


Veckan som varit

Det har varit full rulle med drop-in kunder, massor med nagel kunder, lite spray tan och vaxningar.
Glada kunder som strålar så man märker att våren verkligen är på väg nu.
Konstiga väders skillnader så som strålande sol, regn som slår ner i backen och den sista snön som föll från himlen, får vi hoppas.
Vi har hunnit starta en tävling som avslutas idag på eftermiddagen så ännu har ni några timmar på er att vara med. Vi söker hårmodeller som kommer bli omstylade för ynka 200:- där en klippning och ev. färgning kommer ingå. Ett riktigt super klipp med andra ord! :)
Studions alla piercingsmycken har äntligen kommit fram och det är en massa nyheter som ni kommer kunna kika på nästa vecka här i bloggen.

Glöm inte!
På måndag lägger vi ut nästa veckas erbjudande.
Så håll utkik för att spara pengar!

Hårmodeller




Sugen på en ny frisyr och lite färg till sommarn?!

Vi söker just nu hårmodeller till inspirationsbilder.
Det spelar ingen roll vilken ålder du har, om du är tjej, kille, gothare, sofistikerad, hårdrockare, punkare eller traditionell. De som blir uttagna får en klippning, ev färgning, sminkning(för tjejjer) samt styling för endast 200:-!!
Passa på att skaffa en helt ny stil eller finslipa den du redan har.

Rebecca Levring
Första april började Rebecca, bilden ovan, hos oss. Hon har tidigare jobbat i både Boden och Kalix som frisör. Hennes specialitet är att lyssna till dig som kund och förstå just dina önskningar.


Är du intresserad?
Kom in till oss så berättar vi mera.



Saknar du pepparkaksbrännan?

Trots att solen börjat lysa vilket ger oss hopp om en tidigare sommar och fler soltimmar än förra året känner man sig ändå frustrerande blek! Solen är ännu för långt borta från våran planet för att kunna ge oss ett någorlunda brunt resultat. Pepparkaksbrännan får man jobba stenhårt på om den ska kunna ses som linjer antingen från solglasögonen eller ett linne.
Men det finns såklart ett litet dagens-tips som vi vill komma med för att kunna få den där underbara pepparkaksbruna kroppen; En riktig soldusch. SPRAY-TAN!

Här snackar vi om en härligt tydlig linje och en gyllenbrun färg som ger effekten av utomlandsbränna. Både vi på studion och våra spray-tankunder är otroligt nöjda med de resultat våra produkter ger :) Tveka inte att kika in i studion för att få veta mer om behandlingen samt priser och även för att se resultat på plats. Linn är precis pepparkakssprayad och man får känslan av att hon varit utomlands - Hett!



3 varv sprayade på överkroppen och 2 på nederkroppen. Superfint resultat och synbar skillnad :)


Tips för fina sommarnaglar

Våren är här och handskarna åker av. Vi visar våra händer mer och händerna, precis som våran frisyr, visar en del av våran personlighet. Så oavsett om man väljer korta, långa, färgstarka eller naturella naglar är det viktigt att hålla dem välvårdade. Detta gäller oavsett om du är man eller kvinna.
Här kommer lite tips på hur du kan ta hand om dina naglar utan att det kostar skjortan eller tar allt för lång tid.

1. Använd nagelolja MINST 2 gånger per dag. Den hjälper till att återfukta nageln och göra den starkare och mer flexibel. Det gör också att du får fina och välvårdade nagelband.

2. Fila nageln med pappersfil. INTE glasfil eller metallfil då dessa kan riva sönder dina naglar.

3. Använd en BRA handkräm. Är du fortfarande torr när du testat en handkräm 3v så BYT.

4. Använd acetonfri och oljefri remover. Aceton torkar ut nageln och oljan gör att lösningsmedlet i removern stannar kvar längre i nageln och torkar ut den. Vänta även minst 30min innan du oljar in naglarna efter att du tagit bort nagellack.

5. Bit inte på naglarna. Du får i dig samma bakterier när du biter på naglarna som om du skulle ha slickat på toasitsen på en offentlig toalett. Det ger dessutom ett ovårdat intryck. Vill du ha hjälp att sluta bita så kom in till oss för råd.

6. Använd handskar när du är i starka medel eller om du jobbar mycket i vatten. Starka medel och mycket vatten torkar ut nageln och gör den skör.

7. Vita fläckar på nageln kommer från att du slagit i den, inte från kalciumbrist. Vitaminer, tex B-vitamin kan hjälpa dina naglar men endast om du har vitaminbrist. Är du osäker så fråga din läkare. Det är enkelt att kolla upp en ev vitaminbrist.

Hoppas du lärt dig något nytt och tveka inte att komma förbi oss om du vill ha råd och hjälp med dina naglar!

Hälsosam mjukglass!

Vilken energi det är på studion nu. Det märks att solen och våren är här. Alla tjejer och kunder skiner minst lika mycket som solen. Vilket behövs efter en allt för lång vinter.

Asfalten skriker efter traskande fötter på sig så det är ett måste att ge sig ut i govädret dessa dagar. Ta en promenad eller en joggingtur och lapa in den ljuvlig solen. Det är som mjukglass för själen.. fast i en mycket hälsosammare tappning ;) Bara en promenad med din närmaste eller en sväng runt på stan ger kroppen extra av det viktiga D-vitaminerna solen avger. Det stärker inte bara imunförsvaret utan påverkar hår, hud och naglar positivare än man tror.

Så på med solglajjorna och kanske ett par lurar i öronen som pumpar ut din favoritmusik och ge dig ut i det vädret vi grinat efter i vinter. Solen och värmen bjuder på sig själv så tacka och ta emot :)


Piercing

Här kommer lite bilder på piercingar Linn har gjort sen hon kom upp.

Dubbla piercingar i tungan


Septum


Dermal Anchor


Läppiercing

Hårförlängning

Håret vi använder är från Gocciani och är tillverkat av Indiskt 100% REMY hår.
Gocciani har valt att använda indiskt hår då europeiskt och kinesiskt hår ger ett sämre resultat och inte uppfyller deras krav. Europeiskt hår, som oftast kommer från de nordiska länderna, är väldigt tunt och skört och har oftast redan utsatts för kemiska behandlingar som blekning eller permanent. Kinesiskt hår är grovt och är därför inte lämpligt att blanda med skandinavisk hårkvalitet.

När det gäller indiskt hår finns det två olika sorter på marknaden. Det ena kommer från hår som samlats upp från borstar. Detta består av hår av olika kvalitet, längd och färg. Fjällskikten, som utgör basen av hårets struktur, kommer oundvikligen att ligga i olika riktningar och haka fast i varandra vilket medför att håret tovar sig och blir risigt.
För att kunna användas måste detta går genomgå en stark kemisk process som tar bort fjällskikten. Resultatet blir ett skört och glanslöst hår. Därför måste håret behandlas med silikon för att bli blankt och vackert. Efter ett tag kommer dock silikonlagret att lösas upp och håret kommer att bli torrt och livlöst igen.

Det hår vi importerar kommer från den andra typen av indiskt hår som kommer från hår som offrats av kvinnor under hinduiska tempelritualer. Håret binds upp i en tofs innan den klipps av och kommer alltså att vara rättvänt med fjällskikten åt samma håll och ha samma struktur och färg. Därefter behandlas det efter det exklusiva systemet Natural REMY Hair System, en metod som bevarar hårets naturliga egenskaper under en lång tid.

Vår leverantör, Italienska SO.Cap Original, garanterar inte bara ursprunget på håret utan också att den tekniska processen med avfärgning och infärgning genomförs korrekt. Den första fasen i processen är en grundläggande del i behandlingen av håret. Den döljer inte färgen som ibland är fallet med blekning. Istället avlägsnas pigmenten med avancerad teknik och under infägningen av håret fylls tomrummen efter pigmenten med färg. På så vis hålls hårets struktur intakt. Fjällskikten behåller sin fina kvalitet och resultatet blir vackert och hållbart.
Texten är tagen från Gocciani.

Vill du veta mer om hur vi gör, vad det kostar och hur länge d

Kom ihåg att....

...Det är 20% på alla frisörbehandlingar, några lediga tider finns kvar hos Rebecca så skynda er och boka!
...50% på utvalda piercingsmycken
...100kr rabatt på Björn Axén Volumaster
...när du köper 1 Chinaglaze- lack så får du ett topcoat på köpet
och till råga på allt har vi ju veckans erbjudande som du inte får missa!


Sen vill vi påminna om våran tävling om att vinna en klippning. Motivera, i tävlingsblogginlägget, varför just du ska vinna klippningen.Fredag den 1/4 slogs dörrarna upp till frisördelen. Det kom kunder i "klungor" och det var inte många lugna stunder. Det köptes piercingsmycken, hårprodukter, piercades, gjordes naglar och klipptes för fullt. Vi bjöd på underbart goda tårtor, som Rebeccas storasyster hade gjort, och det uppskattades verkligen av kunderna.
Alla hade en underbar dag och Rebecca trivdes verkligen som fisken i vattnet.

Vi vill rikta ett stort tack till personer som hjälpt till under renoveringen och alla företag som vi lejt och som gett en underbar service!
Tack till:
Kristina Levring
Elin Landström
Gustavo Burman
Jonas Andersson
Susanna på InteriörCoach
Svenska textfabriken i Kalix
Öhrvalls bygg
Bodens plattsättning
Bodenrör
Ken1 bygg och plattsättning

Som avslutning vill vi bara säga att det är skönt att röran är borta, att allt är igång och tacka alla nya och gamla kunder som förgyller våra dagar! Ni är underbara!




Linn stylad av Rebecca



Förebild på Linn


Linn stylad av Rebecca


Stylad av Rebecca

Stylad av Rebecca

Att pierca med pistol

Att pierca med pistol

I många länder har redan håltagning med pistol blivit olagligt, men i Sverige finns de fortfarande kvar tyvärr.

En pistol är alltid likadan, medan våra kroppar alltid är olika.

1. Återanvändningsbara håltagningspistoler kan utsätta kunder för direktkontakt med blod och kroppsvätskor från tidigare kunder:

Håltagningspistoler kan utsättas för blodstänk dussintals gånger på en dag, men de rengörs oftast inte på ett medicinskt godkänt sätt. Håltagningspistoler i plast kan inte steriliseras i en autoklav och kan inte rengöras tillräckligt mellan kunderna. Även om antiseptiska "servetter" skulle kunna döda alla bakterier, så räcker det inte med att torka av alla externa ytor av pistolen med ytdesinfektion eller något annat antiseptiskt medel, då det inte tar död på baketerierna inuti pistolen och dess mekaniska delar. Blod från en kund kan bli luftburet i mikroskopiska partiklar och smitta ned insidan av pistolen. Nästa kunds hudvävnad och smycke kan komma i kontakt med dessa smittade ytor. Det finns alltså i allra högsta grad en risk för att överföra blodburna sjukdomar genom ett enkelt hål i örsnibben genom att använda en håltagningspistol, som många medicinska studier visar.

Idag är det vida känt att hepatitviruset kan överleva längre perioder på icke levande ytor och skulle kunna döljas inuti en håltagningspistol i upp till fyrtio dagar. Hepatit och vanliga virus/bakterier, som skulle kunna lokaliseras på sådana ytor, utgör ett oerhört stort hot mot allmänhälsan om de skulle komma in i endast en återanvändningsbar håltagningspistol. Med tanke på hur många kunder vars initiala piercings kan komma i direkt kontakt med en pistol på en dag, så är detta skäl nog att vara orolig. Bäbisar, unga barn och andra med outvecklade immunsystem kan ha mycket större risk för att få en sådan infektion.

Det är inte heller dokumenterat hur ofta en håltagningspistol krånglar funktionsmässigt. Vissa användare har rapporterat att smyckesadaptern, som håller i smycket, ofta inte släpper ifrån sig smycket vilket kräver att man tar loss det med en tång. Dessa tänger, som kommer i direkt kontakt med ett smutsigt/smittat smycke efter att det passerat igenom kundens hudvävnad, kan komma att användas igen på fler kunder utan att steriliseras. Få verksamheter, om några alls, som utför piercing med håltagningspistoler har tillgång till steriliseringsutrustning (vacuumautoklav) som är nödvändigt för en sådan procedur.

 

2. Håltagningspistoler kan förorsaka betydande vävnadsskada:

De flesta örhängen är ganska trubbiga, även om de ser spetsiga ut. Håltagning måste därför ske genom att använda ett kraftigt tryck över en större yta för att pressa smycket genom huden. Effekten på kroppen kan liknas mer till en krosskada än en piercing och har liknande vävnadsskada. Detta kan leda till som minst stor smärta och svullnad för kunden, som mest kraftig ärrvävnad och broskbildning.

Stundtals är det intensiva trycket och hastigheten från pistolens fjädermekanism inte tillräckligt för att föra det trubbiga smycket genom huden. Då detta inträffar kan örhänget fastna halvvägs in i kundens öra. Utövaren, som kanske inte har någon träning för dessa situationer, har i dessa fall två alternativ. Antingen så kan de ta ur smycket och göra om hålet, på så vis riskera att smitta ned pistolen och omgivning genom blodflöde från det hål som tagits. Alternativt så kan de försöka att med våld trycka smycket igenom kundens hud för hand. Detta kan åsamka kunden stort lidande och kan även utsätta utövaren för risken av en nålsticksliknande skada.

När man använder en håltagningspistol på struktural vävnad som brosk kan mer allvarsamma komplikationer förekomma som t.ex. broskbildning, krossat brosk och överdriven ärrvävnad. Hål gjorda med pistol kan resultera i delning av den underliggande bindvävnaden från brosket, vilket skapar hålrum där vätska kan samlas. Detta kan leda till både tillfällig svullnad och permanenta klumpar av vävnad (blomkålsöra) vid eller nära hålet. Dessa kan variera i storlek, från milt irriterande till grovt vanställande och somliga måste tas bort kirurgiskt. Incidenter som dessa kan minimeras genom att man använder en vass kirurgisk nål, vilken glider mjukt igenom vävnaden och skapar mindre delning av huden.

 

3. Längd och utformning av smycken till håltagningspistol är olämpliga för läkande piercings:

Smycken till håltagningspistoler är för korta för vissa örsnibbar och för de flesta placeringar i brosk. Initialt så är pistolens mekanism tillräcklig för att tvinga delarna att låsas över vävnaden. Däremot, när delarna är fastlåsta, så kan inte vävnaden gå tillbaka till sitt normala tillstånd vilket leder till en viss svullnad och irritation. Som minst kan det minskade luftflödet och blodcirkulationen till den hoptryckta vävnaden leda till förlängd läketid, komplikationer och ärrvävnad.

Ett större problem är att trycket ifrån ett så pass tätt sittande smycke kan leda till fortsatt svullnad och inbäddning av smycket i vävnaden. Både piercers och vårdpersonal har sett fall där sådana smycken varit helt inbäddade i örsnibbar och brosk (så väl som i navlar, näsvingar och läppar) fastän det varit utfört "korrekt" med en pistol. Detta kan leda till att smycket behöver skäras ut kirurgiskt, speciellt i sådana fall där ena eller båda sidorna av smycket har försvunnit under huden. Sådana konsekvenser är minimala när smycket är anpassat för kunden, har tillräckligt med utrymme för svullnad och blir utfört med en piercingnålsteknik som gör mindre skada och ger mindre svullnad.

Smycken som är för tätt åtsittande ökar även risken för infektioner då det inte tillåter för en effektiv rengöring. Vid normal läkning så utsöndras kroppsvätskor från hålet, innehållande cellavfall och andra produkter från läkningsprocessen. Med ett olämpligt smycke kan vätskan samlas runt hålet, stelna, bli kladdigt och samla bakterier mot huden. Om man inte tvättar noggrant och frekvent så är detta en inbjudan till infektioner. Formen av "fjärilslåset" på de flesta örhängen till håltagningspistoler kan förvärra detta problem. Dessa konsekvenser kan undvikas med korrekt anpassade smycken, utformade för enkel rengöring och långtidsbärande.

 

4. Missbruk/felanvändning av håltagningspistoler är extremt förekommande:

Fastän tillverkarnas instruktioner förbjuder det, så är det många pistolanvändare som inte bara använder pistolen till örsnibbar utan även för håltagning i broskdelen av örat, näsvingar, navel, ögonbryn, tungor och andra kroppsdelar. Detta är definitivt olämpligt och väldigt farligt.

De flesta verksamheter tränar oftast sina anställda för att utföra piercing med håltagningspistol, men den sortens träning är inte standard och kan oftast bara innebära att man ser en instruktionsvideo, läser en manual och/eller övar på sminksvampar eller andra anställda. Vissa verksamheter informerar inte sina anställda om de allvarliga risker som finns i både att utföra en piercing med pistol och få en piercing utförd med pistol.

Det påstås även att personalen inte får instruktioner för hur de skall handskas med situationer som medicinska komplikationer för kunden eller funktionsstörning av pistolen. Undersökningar gjorda i smyckebutiker, skönhetssalonger och frisörsalonger visade att många anställda hade liten eller ingen vetskap alls om risker för t.ex. blodsmitta eller kunskap om riskhantering relaterat till deras procedurer vid håltagning.

Med tanke på att de flesta kunder som blir piercade med håltagningspistol är underåriga eller unga vuxna, så är det inte förvånande att det är få rapporterade fall av komplikationer relaterade till håltagningspistoler som når vårdpersonal. Många kunder kan ha blivit piercade utan vetskap eller tillstånd från förälder/målsman som kan bistå med vård vid komplikationer.
Detta leder till att majoriteten av infektioner, ärrvävnad och mindre komplikationer kan komma att gå oupptäckta och obehandlade.

Då det är lätt att skaffa ett hål med en pistol och på grund av bristen på kunskap om risker, så är det många kunder som inte tänker på att associera sina negativa upplevelser med håltagningspistolen i sig. De tror att eftersom det är lättare och enklare än att skaffa en manikyr, så måste pistolhåltagning vara nästintill riskfritt. Oftast så är det tyvärr som så att det inte är förrän komplikationerna blir så pass allvarliga att de behöver omedelbar läkarvård, som kopplingen görs och komplikationer från håltagningspistoler rapporteras till vårdpersonal.

Texten från asap-sweden (association of safe piercing)

- Om du går till en frisör för att pierca dig, går du då till en piercare för att klippa dig?

 

Navel piercing gjord med Pistol

Ärrvävnad från en navelpiercing gjord med pistol.


Vinn klippning!

Idag kör vi en tävling här på bloggen som håller på fram till Fredag kl 15.00.

För att vara med ska du kommentera detta inlägg med en motivation till varför just du ska vinna. Glöm inte att skriva i ditt namn och din mailadress så vi kan nå dig!

Lycka till!!

Snygga naglar!

Här kommer lite bilder och inspiration på snygga naglar som vi gjort de senaste veckorna samt några favoriter i repris :)










Veckans erbjudande!!

Denna vecka kan du köpa Lanza´s Zero Weight Gel för endast 149:- (ord pris 199:-)




Den här produkten ska du använda när du fönar håret och vill skapa volym. Den ger perfekt stadga och extra glans.

Produktfakta:
Hold 7 av 10
Viktlös volymgelé
Ger håret glans och fyllighet
Alkoholfri
Extra struktur
Utmärkt fönprodukt
Fullt UV-skydd
Färgbevarande
Värmeskydd 250grader
pH 5,9

Erbjudandet gäller tom lördag 9/4-11

Vi bjuder på tårta!!

Välkommen in idag och smaka på våra underbara tårtor samt ta del av våra fina erbjudanden!









20% på klippning samt goodiebag på köpet!
50% på piercing!

Och nej, det är inget aprilskämt ;)

RSS 2.0